Weer genieten van de vijver

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

He he, het mooie weer is weer begonnen, het voorjaar breekt eindelijk door. En het vijverseizoen is echt begonnen. Gisteren heb ik voor het eerst de vissen in de vijver weer gevoerd. Ze waren toen nog niet echt enthousiast. Maar vandaag probeerde ik het weer... en aten ze gretig.

Ze zwemmen nu ook veel meer aan de oppervlakte en laten zich goed zien. Geweldig toch. 

Het water wordt nu wel weer wat groen, maar hopelijk zal zal dat verminderen als de waterplanten het ook gaan doen. Dit lijkt een probleem wat vele vijvers in het voorjaar hebben, dus ik wacht rustig af.   Click to listen highlighted text! He he, het mooie weer is weer begonnen, het voorjaar breekt eindelijk door. En het vijverseizoen is echt begonnen. Gisteren heb ik voor het eerst de vissen in de vijver weer gevoerd. Ze waren toen nog niet echt enthousiast. Maar vandaag probeerde ik het weer... en aten ze gretig. Ze zwemmen nu ook veel meer aan de oppervlakte en laten zich goed zien. Geweldig toch.  Het water wordt nu wel weer wat groen, maar hopelijk zal zal dat verminderen als de waterplanten het ook gaan doen. Dit lijkt een probleem wat vele vijvers in het voorjaar hebben, dus ik wacht rustig af. Powered By GSpeech

Hits: 154

Gerelateerde blogs

 • Dotterbloem

  Wanneer de dotterbloem begint te bloeien is het voorjaar begonnen. Want van alle vijverplanten is dit altijd de eerste plant die in bloei zal staan. Het kan al eind maart, begin april, de eerste bloemen laten zien.
 • Vijver lenteklaar...

  Ik kon het niet meer laten... de vijver moest weer klaar gemaakt worden voor het vijverseizoen. Eerst heb ik wat planten gesnoeid. Of eigenlijk de dode bladeren verwijderd. Dit moest vooral bij de dotterbloem.  Ook heb ik wat drijfplanten verwijderd. Deze zagen er niet zo mooi meer uit, en ik heb nog genoeg.
 • Vijverfilter enten

  In het voorjaar moet het filter van een vijver vaak helemaal opnieuw beginnen. Alleen als je het filter niet hebt uitgezet, is dit niet helemaal waar. Maar één ding is zeker. Elk vijverfilter kan in het voorjaar wel wat hulp gebruiken. Dit kun je doen doe het filter te enten. Dat kan op verschillende manieren:
 • Het vijverseizoen begint bijna weer

  Dit jaar lijkt het vijverseizoen vroeg te beginnen. Natuurlijk ook omdat we bijna geen winter hebben gehad. Ja, we hadden vannacht nog een beetje vorst, maar dat mag geen naam hebben. 
 • Algen... in de vijver

  Het voorjaar begint weer en het eerste wat hard in de vijver groeit is bijna altijd alg. Meestal is het draadalg. Deze alg zie je al snel op de lage terrassen waar maar weinig water op komt.  Maar is dit erg? Nee hoor. Zolang het niet al te veel is. Want deze voorjaarsalg is eigenlijk een hele lelijke zuurstofplant die zich razendsnel verspreid. En het groeit vaak eerder dan de andere moerasplanten.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech