Welke vissen zitten er nu in de vijver en hoeveel?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten:

Er zitten 10 goudvissen in. Dit zijn allemaal 'volwassen' exemplaren:

 1. Het zijn drie gewone goudvissen. 
 2. Er zijn 3 shubunkins. Dit zijn meerkleurige goudvissen. Ze zijn vlekkerig gekleurd. Maar wel heel leuk om te zien.
 3. Er zijn ook nog eens 3 witte goudvissen. Die zijn qua vorm gelijk aan een normale goudvis maar dan wit van kleur.
 4. Er is ééń goudvis die nog zwart is. Hierdoor is het nog niet duidelijk of het een gewone of witte goudvis wordt. Deze vis is een jongeling van vorig jaar.Goudvissen worden bruin/zwart geboren en het kan tot 3 jaar duren voordat ze op kleur komen. Hierdoor zijn de jonge vissen niet zo snel voor roofdieren zoals een kat en een reiger te zien en zo hebben ze een iets grotere kans om te overleven.

Zwarte goudvis onder een blad van de lelie

Daarnaast hebben we nog vier voorntjes. 

Verder zwemt er nog één shubukin in die volgens mij dit voorjaar geboren moet zijn. Het dier is nog klein, maar je kunt goed zien dat deze toch al wat gegroeid is. Het leuke is dat deze al gekleurd is. 

De 5 jonge visjes waar ik het laatst over had leven ook nog. En dan zijn er nog een aantal hele jonge visjes. Die zijn nog niet zo heel lang geleden geboren, ze zijn nog heel klein. 

Al met al, toch een leuk aantal visjes. Als ik het hele jonge spul niet mee tel kom ik toch op 20 vissen. En allemaal verschillende maten.

Een aantal van onze vissen   Click to listen highlighted text! Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten: Er zitten 10 goudvissen in. Dit zijn allemaal volwassen exemplaren: Het zijn drie gewone goudvissen.  Er zijn 3 shubunkins. Dit zijn meerkleurige goudvissen. Ze zijn vlekkerig gekleurd. Maar wel heel leuk om te zien. Er zijn ook nog eens 3 witte goudvissen. Die zijn qua vorm gelijk aan een normale goudvis maar dan wit van kleur. Er is ééń goudvis die nog zwart is. Hierdoor is het nog niet duidelijk of het een gewone of witte goudvis wordt. Deze vis is een jongeling van vorig jaar.Goudvissen worden bruin/zwart geboren en het kan tot 3 jaar duren voordat ze op kleur komen. Hierdoor zijn de jonge vissen niet zo snel voor roofdieren zoals een kat en een reiger te zien en zo hebben ze een iets grotere kans om te overleven. Daarnaast hebben we nog vier voorntjes.  Verder zwemt er nog één shubukin in die volgens mij dit voorjaar geboren moet zijn. Het dier is nog klein, maar je kunt goed zien dat deze toch al wat gegroeid is. Het leuke is dat deze al gekleurd is.  De 5 jonge visjes waar ik het laatst over had leven ook nog. En dan zijn er nog een aantal hele jonge visjes. Die zijn nog niet zo heel lang geleden geboren, ze zijn nog heel klein.  Al met al, toch een leuk aantal visjes. Als ik het hele jonge spul niet mee tel kom ik toch op 20 vissen. En allemaal verschillende maten. Powered By GSpeech

Hits: 127

Gerelateerde blogs

 • Vijvervissen voeren

  Het vijverseizoen is begonnen maar dat betekend nog niet dat de vissen ruim gevoerd kunnen worden. Daarvoor is het water nog te koud. Wel kan al beperkt gevoerd worden. Vorige week ben ik er mee begonnen. Toen was het vijverwater ongeveer 10 graden.
 • Vissen in de vijver

  Onze vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen. Die zitten er dan ook in. Maar welke soorten zitten erin?  Ten eerste hebben we er voorntjes in zitten. Deze zijn al van redelijk formaat al denk ik dat ze nog best wat kunnen groeien. Het is een leuke vis die eerst niet te zien was in de vijver.
 • Voorbereidingen

  De voorbereidingen voor de nieuwe vijver zijn in volle gang. Het kleine vijvertje is er al helemaal uit .Deze staat nu in een hoek van de tuin.  Marijke heeft ondertussen de grote vijver helemaal leeg geschept. Er zit geen druppie water meer in. Daar heeft ze natuurlijk wel alle vissen eerst uitgevangen. Daarna had ze al de lelie en wat waterplanten uit de vijver gehaald. En toen... veel emmers water dragen. Knap gedaan van die lieve dame.
 • Welke vijverplanten heb ik allemaal

  Nou, dat zijn er heel wat. We zullen ze even op een rijtje zetten: Moerasvergeetmijnietje
 • Draadalg in de vijver

  Velen klagen over draadalg in de vijver. Draadalg kan ook een probleem zijn. Het is eigenlijk het onkruid in de vijver. Draadalg kan alleen groeien als het water helder is en er genoeg voedingsstoffen in het water aanwezig is.Die voedingsstoffen komen in het water door of te veel voeren of door afgestorven plantenresten die ontbinden. Dit laatste gebeurd vooral als de planten zelf niet of niet voldoen (meer) groeien. Daardoor is draadalg vooral in het voorjaar en najaar aanwezig.
 • Jonge vissen

  Goudvissen staan er om bekend. Het zijn af en toe net konijntjes.... ze zorgen voor behoorlijk veel nageslacht.  Vandaag stond ik even bij de vijver en had even alle pompen uitgedaan. Hierdoor kon ik goed overal in de vijver kijken en zag bij de pomp van de fontein 5 jonge visjes zwemmen. Ze waren ongeveer zo groot als guppen. Verder zag ik van de week al een aantal erg jonge visjes, die nog zo groot waren als kikkervisjes, nog een stukje kleiner dus.
 • Jonge vissen in de vijver

  Vorig jaar hadden we jonge visjes in de vijver. Ook dit jaar hebben we die weer. 
 • Insecten bij de vijver

  In een vorig stukje schreef ik al dat insectenlarven jonge visjes kunnen opeten. Dat betekend dus dat er ook insecten in en rond de vijver leven. Dat klopt dan ook. Libelle's zijn daar natuurlijk een bekend voorbeeld van. Maar ook schaatsenrijders en andere insecten zijn er te vinden. Dat betekent dus dat er veel meer leven in en rond de vijver is dan op eerste gezicht lijkt.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech