Toegankelijkheid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag is mijn website een stuk toegankelijker geworden. Dit omdat ik wil dat deze site door iedereen gelezen kan worden.

Daarom heb ik twee plugins geïnstalleerd:

 

De eerste plugin plaatst een module op de website die er voor zorgt dat alle pagina's op deze site vertaald kunnen worden. Deze site is nu beschikbaar in enorm veel talen. Hierdoor is de informatie toegankelijk geworden voor bijna iedereen.

GTranslate maakt gebruik van Google-translate.

B-Accessibility is voor onze gehandicapte medemens. Hierdoor is deze site geschikt geworden voor ondermeer blinden en slechtzienden. Het zorgt ervoor dat het lettergrootte ingesteld kan worden, het contrast veranderd kan worden en links onderstreept kunnen worden. Deze plugin is makkelijk op deze website te vinden. Linksboven staat het symbool voor een gehandicapte. Als je hierop klikt komt er een menu te voorschijn die alle mogelijkheden duidelijk aanbied.

B-Accessibility menu

Hopelijk helpt dit veel gebruikers van deze website.   Click to listen highlighted text! Vandaag is mijn website een stuk toegankelijker geworden. Dit omdat ik wil dat deze site door iedereen gelezen kan worden. Daarom heb ik twee plugins geïnstalleerd:   GTranslate B-Accessibility De eerste plugin plaatst een module op de website die er voor zorgt dat alle paginas op deze site vertaald kunnen worden. Deze site is nu beschikbaar in enorm veel talen. Hierdoor is de informatie toegankelijk geworden voor bijna iedereen. GTranslate maakt gebruik van Google-translate. B-Accessibility is voor onze gehandicapte medemens. Hierdoor is deze site geschikt geworden voor ondermeer blinden en slechtzienden. Het zorgt ervoor dat het lettergrootte ingesteld kan worden, het contrast veranderd kan worden en links onderstreept kunnen worden. Deze plugin is makkelijk op deze website te vinden. Linksboven staat het symbool voor een gehandicapte. Als je hierop klikt komt er een menu te voorschijn die alle mogelijkheden duidelijk aanbied. Hopelijk helpt dit veel gebruikers van deze website. Powered By GSpeech {jcomments on}

Hits: 158

Gerelateerde blogs

  • Extra toegankelijkheid

    Sinds kort kent deze website nog extra ondersteuning voor blinden en slechtzienden. Dat is Gspeech. Gspeech is een plugin voor Joomla die het mogelijk maakt dat stukken tekst uitgesproken worden. Hiervoor zul je bij steeds meer het icoontje van Gspeech onder een berichtje zien staan. Maar wat als er nog geen icoontje van Gspeech bij een weblogje staat? Dan is het nog geen probleem. Selecteer de tekst die je wilt horen en bij de geselecteerde tekst komt alsnog (tijdelijk) het icoontje. Hierdoor kan de tekst alsnog uitgesproken worden. Natuurlijk is het wel zo dat de stem een beetje als een robot klinkt. Helemaal goed gaat het nog niet. Maar ach, verstaanbaar is het zeker.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech