Extra toegankelijkheid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Sinds kort kent deze website nog extra ondersteuning voor blinden en slechtzienden. Dat is Gspeech.

Gspeech is een plugin voor Joomla die het mogelijk maakt dat stukken tekst uitgesproken worden. Hiervoor zul je bij steeds meer het icoontje van Gspeech onder een berichtje zien staan.

Maar wat als er nog geen icoontje van Gspeech bij een weblogje staat? Dan is het nog geen probleem. Selecteer de tekst die je wilt horen en bij de geselecteerde tekst komt alsnog (tijdelijk) het icoontje. Hierdoor kan de tekst alsnog uitgesproken worden.

Natuurlijk is het wel zo dat de stem een beetje als een robot klinkt. Helemaal goed gaat het nog niet. Maar ach, verstaanbaar is het zeker.   Click to listen highlighted text! Sinds kort kent deze website nog extra ondersteuning voor blinden en slechtzienden. Dat is Gspeech. Gspeech is een plugin voor Joomla die het mogelijk maakt dat stukken tekst uitgesproken worden. Hiervoor zul je bij steeds meer het icoontje van Gspeech onder een berichtje zien staan. Maar wat als er nog geen icoontje van Gspeech bij een weblogje staat? Dan is het nog geen probleem. Selecteer de tekst die je wilt horen en bij de geselecteerde tekst komt alsnog (tijdelijk) het icoontje. Hierdoor kan de tekst alsnog uitgesproken worden. Natuurlijk is het wel zo dat de stem een beetje als een robot klinkt. Helemaal goed gaat het nog niet. Maar ach, verstaanbaar is het zeker. Powered By GSpeech

Hits: 194

Gerelateerde blogs

  • Toegankelijkheid

    Vandaag is mijn website een stuk toegankelijker geworden. Dit omdat ik wil dat deze site door iedereen gelezen kan worden. Daarom heb ik twee plugins geïnstalleerd:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech