Fitbit Versa 2, klokken en apps

Een tijdje geleden vertelde ik al dat we een Fitbit Versa 2 hebben. Dit sporthorloge is bijna een smartwatch. Het is dus een slimme horloge.Een voordeel daarvan is dat je hierop andere wijzerplaten of 'klokken' kunt installeren. In totaal kun je 5 klokken op het horloge installeren. Daarvan kun je er natuurlijk maar één tegelijk gebruiken. Maar je kunt dan heel snel wisselen van wijzerplaat.

Elektriciteit vs Gas, wat is goedkoper verwarmen? II

We hebben tot nu toe 1206 kWh gebruikt. Zonder de vaste kosten betalen we hiervoor € 233,43. Dat betekent een gemiddeld tarief van 19 cent. We hebben tot nu toe 403 m3 gas verbruikt. Daar zit een kostenplaatje aan van € 319,72. Dat is een gemiddeld tarief van 79 cent.Vast gesteld was al in een ander blogje dat je voor één m3 gas, 8 kWh moet rekenen. Daar gaan we. 8 kWh kost bij het gemiddeld tarief dus € 1,55Het verschil is dus nog 76 cent.

Sporthorloge - activity-tracker

Vorig jaar hebben we, mijn vrouw en ik, allebei een activity-tracker gekocht. Het waren twee Fitbit Inspire's. Dit zijn polshorloges die je beweging registreren. Luxe stappentellers dus. Met daarbij de mogelijkheid dat ze ook (met behulp van de gps van je telefoon) een routekaartje kunnen maken. Verder herkennen ze automatisch vele sporten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en fitness... Ook houd een Fitbit Insire bij hoeveel je slaapt. Verder wordt er uitgerekend hoeveel calorieën je...

Dimmen van LED verlichting

We hebben nieuwe verlichting in de woonkamer. Maar één van de lampen was ons veel te fel. Maar gelukkig is deze lamp dimbaar. Dus de oplossing leek heel eenvoudig.Op naar de Hubo hier in Olst. Daar eens gekeken naar een dimmer voor die lamp. Maar.... we wonen in een oud huis, dus bij ons is het meeste opbouw in plaats van het modernere inbouw.

Energiekosten Januari

De nieuwe tarieven voor energie zijn bekend en wat we de eerste maand verbruikt hebben weten we ook. Dus kunnen we eens kijken of er iets veranderd is en of iets opvalt.Eerst kijk ik ff naar het stroomverbruik. Het verbruik is duidelijk hoger dan vorig jaar. Als ik alleen al kijk naar het stroomverbruik via het energiebedrijf dan verbruiken we gemiddeld 2 kWh per week meer. Het stroomverbruik bij het energiebedrijf is gemiddeld 70 kWh per week. Die 2 kWh per week meer lijkt niet veel.

Het uitzicht achter is behoorlijk veranderd

TJa, we zaten een beetje met een probleem. We roken en krijgen ook wel eens visite die rookt. En bij ons geldt, wie niet buiten roken kan, moet maar buiten roken. Gelukkig kun je onder het afdak heerlijk zitten. Alleen is dat in de winter wat koud. Daarom hebben we een terrasverwarmer opgehangen. En dat heeft weer een nadeel. Veel warmte gaat nogal snel weer verloren. Je stookt bijna alleen voor de mussen. En dat is ook zonde. Dus daar moest iets op verzonnen worden.

Waarom kan ik rekenen met belachelijke lage energietarieven?

Dat is heel simpel. Ik reken altijd inclusief de vaste kosten. Dus inclusief de energiebelasting, inclusief netwerkkosten, inclusief teruggaaf energiebelasting, inclusief vastrecht wat het energiebedrijf berekend. En dan bereken ik het gemiddeld bedrag per kWh. Nu is er iets bijzonders aan de hand. Het tarief voor elektriciteit wordt dit jaar enorm gedrukt door de teruggaaf energiebelasting,wat dit jaar ruim 500 euro is. En deze bereken ik in het gemiddelde tarief van stroom.

Elektriciteit vs Gas, wat is goedkoper verwarmen

Dat is een goede vraag. Maar die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het ligt er namelijk maar aan hoe je het bekijkt. Ten eerste moet je er van uit gaan dat je ongeveer 8 kWh nodig hebt om het te kunnen vergelijken met 1 m3 gas. Dan is er nog zoiets als, bereken ik de prijs per eenheid inclusief of exclusief de vaste kosten? Als het inclusief is, dan krijg je een heel apart verhaal. Dit omdat de teruggaaf energiebelasting flink verhoogd is. Deze wordt altijd verrekend via de...

Energie, ben ik zuinig?

Ik schrijf hier regelmatig over energiezuinig bezig zijn. Zo vertel ik elke maand de opbrengst van de zonnepanelen. Maar ik heb het ook al een paar keer gehad over ledverichting en over hoe je energiezuinig een aquarium kunt houden. Maar betekent dat ook dat ik superzuinig ben met energieverbruik? Nee. We zetten bijvoorbeeld niet de verwarming een graadje lager om zuinig te zijn. Ook een minuutje korter douchen gaat niet gebeuren. We douchen niet te lang hoor, maar ook niet bewust erg kort....

De jaarafrekeningen voor Gas en Licht zijn geweest

Dus is het ook tijd om naar mijn overzicht te kijken. Eigenlijk is deze nog niet helemaal klaar, want mijn overzicht loopt van 1 januari tot en met 31 december. Een gewoon jaar dus.Maar toch... Het overzicht is duidelijk. Er lijkt behoorlijk wat minder verbruikt te zijn. Maar dit klopt niet helemaal. Want dit is het eerste jaar met zonnepanelen.

Tarieven Water

Als je zo met de jaarafrekeningen bezig bent, dan kijk je natuurlijk gelijk ook naar de tarieven. Nu weet ik dat het tarief van Wocozon altijd hetzelfde blijft. Alleen als het tarief van het energiebedrijf onder het tarief van Wocozon zakt, dan zal Wocozon het tarief zodanig aanpassen dat deze weer onder het tarief van het energiebedrijf zit. En de tarieven van het energiebedrijf. Die zijn voor mij ook duidelijk. Ze zijn voor ons, dit jaar al iets weer gezakt. Het scheelt niet veel, maar toch,...

Energiebedrijf, de jaarafrekening, 2019

Deze week kregen we al de jaarafrekening van Wocozon. En vandaag ook de jaarafrekening van het energiebedrijf. Die viel iets tegen. Al mogen we nog steeds niet klagen. Dat het tegen viel kwam omdat ik in mijn berekening uitga van een normaal jaar, van jan t/m dec. Echter de afrekening loopt van dec t/m november. Hierdoor zit in de afrekening de maand december, die natuurlijk niet in mijn berekening zit. Maar de decembermaand is altijd een dure maand. Zowel stroom als gas worden in deze maand...

Iedereen wil minder energie gebruiken en dus is het goed om een woning te isoleren. Gelukkig denkt onze woningbouw er ook zo over. Ze wil zo snel mogelijk de meeste van haar huizen zodanig verbeteren dat ze een energielabel B of A hebben.Daarom hebben ze aan het begin van het jaar onze woning ook aangepakt. We hebben toen een behoorlijke renovatie gehad. Daarbij zijn de muren nageïsoleerd en het dak is ook geïsoleerd. Ons huis heeft nu een energieprestatie van 0.98 ei. Dat staat gelijk aan een...

Huishoudelijke apparaten en hun energieverbruik

Elk huishouden heeft elektronische apparatuur in huis. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast en wasmachine. Maar bij ons is dat een beetje boel... Op een rijtje staat: een wasmachine een afwasmachine een tafelkoelkast een grote koelkast een grote diepvriezer een magnetron En dan staan in de keuken ook nog een keramisch fornuis en een Dolce Gusto koffiemachine. Maar dat is nog niet alles. Er staat ook nog een condensdroger boven op een klein slaapkamertje.

Waterornament, het stroomverbruik ervan

Sommigen hebben een klein waterornament in huis. En sommige hebben een grotere in de tuin. Er zijn zelfs mensen die er één in huis en één in de tuin hebben. Maar wij zijn gek op water, dus we hebben er één in huis, en maar liefst 2 buiten. Dit zijn ze:

Energiebesparen, de TV en Radio

Ik zie dat veel mensen tegenwoordig hun TV vaak gebruiken voor achtergrond geluid. Vaak staat er wel een zender op, maar wordt er eigenlijk niet gekeken. Anderen hebben de TV wel aan maar zetten daar een radiozender op. Want ook dat kan tegenwoordig. Maar dat is eigenlijk zonde. Waarom?Ik heb eens gekeken naar onze TV in de woonkamer. En dan specifiek naar het type-plaatje. Daar staat namelijk op wat die gebruikt. Dat is 120 Watt. Verder heb ik eens gekeken naar het energieverbruik van onze...

Vergeet Lumen niet

Mijn vrouw wilde graag een nieuwe plafondlamp op de slaapkamer.  De oude was ook al aardig oud en niet echt meer van deze tijd. En omdat we toch bij de Ikea moesten zijn, hebben we daar naar een lamp gekeken. En ze zag nog een leuke ook. Ook ik vond dat ding er best goed uit zien. Strak en modern.

Ledverlichting hoeft niet ongezellig te zijn

Al heel lang hebben we ledverlichting in huis. Bijna alle lampen zijn led. En dat is prima licht. Volgens sommigen is ledverlichting ongezellig en niet mooi. Dat was vroeger inderdaad zo, maar tegenwoordig is ledverlichting heel sfeervol. Eerder zagen ze er uit als spaarlampjes en kon je ze eigenlijk niet in open zicht hebben. Het waren witte glazen dingen die er niet uit zagen. Prima voor in een dichte lampenkap, maar voor velen geen optie voor in een open armatuur.

Boskamp heeft een racebaan, deel 2

Een tijdje terug schreef ik al dat de Boskamp een racebaan heeft, officieel heet deze Koekoeksweg. Nu heeft de gemeente onlangs deze weg aangepast. Dit deed ze ondermeer om de automobilist te stimuleren om langzamer te rijden.

(Zak-)horloge, een steeds minder gebruikt ding

Heel vroeger droegen de heren een zakhorloge. Het ding was duur en niet te betalen voor de gewone arbeider. Het was een luxe als je er één kon betalen en een statussymbool. Het werd dan ook met zorg behandeld. Het werd gedragen aan een kettinkje en opgeborgen in een speciaal zakje in het vestje van de man. Dit is een modern voorbeeld van een zakhorloge: Later werden polshorloges populair. Met de komst van quarts-uurwerken werden ze betaalbaar voor de gewone man. Tegenwoordig zijn ze heel...

Ontwikkeld door CjBlog
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel