Zonnepanelen, de opbrengst van Mei 2020

Weeronline heeft een artikel op de website staan met de kop "Mei 2020 van alle maanden op twee na zonnigste ooit". Volgens het artikel hebben we waarschijnlijk 318 zonneuren gehad en was er geen dag zonder zon. Normaal schijnt de zon in mei gemiddeld 213 uur. En dat is te merken aan de opbrengst van de zonnepanelen. Die kwam uit op 356kWh. Dat zijn er 46 meer dan vorig jaar en zelfs 56 meer dan verwacht. De eerste week begon al goed. Gelijk 33 kWh meer dan vorig jaar. De 2 weken daarna zakte...

Zonnepanelen, de opbrengst van April 2020

Maart was al een goede maand voor de zonnepanelen, en april deed het in totaal nog beter. Vorig jaar april hadden we al een grotere opbrengst dan verwacht, maar dit jaar gingen we daar nog eens overheen. We hadden een opbrengst van 368 kWh, tegen een verwachtte opbrengst van 277 kWh.Per week was de opbrengst natuurlijk verschillend. De ene week deed het net iets beter dan de andere. Dit zijn de resultaten van elke week in een leuke grafiek:

Zonnepanelen, de opbrengst van Maart 2020

De productie van zonnestroom kwam dit jaar maar moeilijk op gang. De zon wilde eerst niet meewerken. Maar in maart kwam er eindelijk een beetje vaart in. In de eerste weken ging de productie nog maar langzaam omhoog. Maar de laatste week maakte alles weer goed. In deze week werd 45% van de maandproductie gehaald. Ook werd de laatste week het dubbele van de week daarvoor opgewekt aan stroom. Toch nog een goed eindresultaat voor de maand maart dus.

Zonnepanelen, de opbrengst van Februari 2020

Februari was net zoals Januari een maand die niet al te veel zonne-uren kende. De panelen hebben deze maand dus niet zo heel veel opgebracht. De verwachte opbrengst hebben ze bij lange na niet gehaald. Dit is de tabel voor de weekopbrengsten:

Zonnepanelen, de opbrengst van Januari 2020

Januari was een bedroevende maand voor de zonnepanelen. Ze brachten maar 65% van de verwachte hoeveelheid op. Dit was per week de opbrengst per week:

Zonnepanelen, de opbrengst van December 2019

Ook deze maand hebben de zonnepanelen weer meer opgebracht dan dat we verwacht hadden. Dit keer doe ik geen ellelange lijst met wat de panelen elke week opgebracht hadden maar alleen een grafiek waarin dit duidelijk wordt:

Zonnestroom, de jaarafrekening, 2019

Eerder heb ik al uitgelegd dat onze zonnepanelen gratis zijn maar dat we per kWh 16.5 cent moeten betalen. En dat we dus per maand een voorschot betalen. Eigenlijk op dezelfde manier als bij de 'normale' energieleverancier. En ook hiervoor krijgen we elk jaar een jaarafrekening. Deze wordt altijd gemaakt over de periode 1-10 t/m 30-9. In december ontvang je die dan. Dus wij hebben deze nu ook voor de eerste keer gehad.

Zonnepanelen, de opbrengst van November 2019

Afgelopen maand was een grauwe maand. En dat hebben we met de zonnepanelen gemerkt. De opbrengst kwam onder de verwachting uit. Hier is weer de tabel:

Zonnepanelen, de opbrengst van Oktober 2019

Afgelopen maand was geen bijzonder goede maand als we naar de opbrengst van de zonnepanelen kijken. Elke week was de opbrengst minder dan verwacht. Wat was de opbrengst? Hier weer een mooie, steeds langer wordende, tabel:

Maandverbruik, een overzicht van het energiebedrijf

Elk energiebedrijf heeft tegenwoordig een portal waar haar klanten hun energieverbruik in kunnen zien. De onze ook.Daarop zien we maandelijks ook een vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar. Vanaf vandaag kunnen we dus zien hoe de verbruikskosten zijn van Oktober 2019 ten opzichte van Oktober 2018.Elke maand was het nog zo dat we de kosten lager waren, maar deze maand waren de kosten hoger. Waar kwam dat door? Niet door het verbruik. Zoals je kunt zien zijn de verbruikskosten iets lager...

Zonnepanelen, de opbrengst van September 2019

September leek een leuke maand te worden voor de zonnepanelen. Maar helaas gooide de laatste week een beetje roet in het eten. In die laatste week hebben we de zon eigenlijk nauwelijks gezien, dus die week had een veel lagere opbrengst. Dat kunnen we goed in de tabel en grafiek zien.

Zonnepanelen, de opbrengst van Augustus 2019

Augustus was weer een prachtige zonnige maand. Dat liet zich goed zien in de opbrengst van de zonnepanelen. Er waren een paar magere weken, waarin iets minder geleverd werd dan geschat, maar in totaal mogen we weer beslist niet klagen. Dit is de daggrafiek zoals Wocozon het op de gebruikersportal laat zien:

Zonnepanelen, de opbrengst van Juli 2019

Juli was een wisselende maand wat betreft de opbrengst van de zonnepanelen. Dat het een paar dagen veel minder zonnig was en soms zelfs hard geregend heeft was goed te merken in de resultaten. En omdat Wocozon weer mooie grafieken maakt voor de opbrengst per dag, en die per maand maakt, laat ik je daar nu de grafiek voor Juli zien:

Zonnepanelen, de opbrengst in Juni 2019

Het was een erg zonnige maand juni, en dat was goed te merken aan de opbrengst van de zonnepanelen. We hadden dus weer een goede maand. Dit zijn de cijfers:

Zonnepanelen, de opbrengst in Mei 2019

De maand mei is weer voorbij en dus weten we de opbrengst. En ook deze maand was die goed. Ik ben tevreden.Wat hebben ze opgeleverd? Dit is de tabel:

Zonnepanelen, de opbrengst in April 2019

Ja ik weet het, de maand april heeft nog twee dagen te gaan. Maar ik hou mijn opbrengst per week bij, dus voor mij is het makkelijker om nu al de gegevens te publiceren. Helaas geeft Wocozon helaas geen tabel meer per week, en omdat ik de rest van het energieverbruik ook per week registreer, doe ik het dus zo.Maar wat was nu de opbrengst voor deze maand. Daar kom ik zo op. Eerst nog wat basisgegevens.Wocozon schat dat de panelen per jaar 2307 KwH opbrengen. Op...

Zonnepanelen, de opbrengst in Maart 2019

Zoals ik in het vorige bericht al heb verteld, hebben we nu zonnepanelen op het dak liggen. Na bijna een maand kunnen we de eerste resultaten goed zien. Was het een goede maand, of juist iets minder? Hier de resultaten:

Zonnepanelen op een huurhuis is toch besparen

Wij wonen in een huurhuis. Deze wordt nu gerenoveerd. Er is al dakisolatie aangebracht en de spouwmuur is gevuld met isolatiemateriaal. Ook zijn er zonnepanelen aangebracht. Onze woningcorporatie heeft er voor gekozen om, voor de zonnepanelen, samen te werken met Wocozon. Hierdoor krijgen we geen huurverhoging voor de zonnepanelen. Ook wordt de servicekosten niet verhoogd. Hoe werkt het wel:

Ontwikkeld door CjBlog
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel