Eigenlijk zit ik in een hele vreemde situatie. En dat al jaren lang.

Ik ben niet sportief. Ik doe niet aan sport, geen enkele. Dus geen voetbal, handbal, tennis of wat dan ook. Niks in clubverband en vooral geen teamsport. Maar ik ga ook niet naar een sportschool. Zweten in toestellen vind ik maar niets. Ik wordt al moe als ik er aan denk. 
Ook aan denksporten doe ik niet meer. Al jaren ben heb ik geen damschijf meer aangeraakt. En dat terwijl ik vroeger best aardig kon dammen. Kaarten zijn ook niet aan mij besteed.

En naar sport kijken. Als er sport is op TV, voor mij kan die zender dan (eventueel tijdelijk) overgeslagen kunnen worden. Voor mij hoeft er geen sport op TV.
Maar een enkele keer sta ik wel even, vooral niet te lang, op een tribune. Eigenlijk dan altijd wel dezelfde tribune. Die van Sporthal de Hooiberg in Olst. Want dan ben ik aan het werk en kijk heel even naar een wedstrijd die dan bezig is.

Ja, dat is dus een beetje het vreemde. Ik werk in een sporthal, terwijl ik eigenlijk een broertje dood aan sport heb.

Doe ik dan niet aan beweging? Jawel. Maar niet aan sport. Ik beweeg veel. Vooral lopen. Ik haal makkelijk de 10.000 stappen per dag. Volgens Fitbit haal ik gemiddeld 11.519 stappen per dag, gemeten over 4 jaar. Geen extreem aantal stappen, maar wel netjes. Die stappen krijg ik trouwens niet alleen op het werk. Ik moet ook regelmatig ons hondje uit laten. Tja en daarvoor moet je natuurlijk ook lopen. Verder ga ik meestal lopend naar het werk. Gewoon omdat het niet de moeite waard is om de fiets uit de schuur te halen.

Aan het sporten krijg je me dus niet. Maar dat zegt dus niets over of ik niet voldoende beweeg. Ik denk dat ik voldoende beweging krijg.
Dus mensen... Sporten hoeft niet persé, bewegen wel😅

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics