Vandaag zijn we weer bij Aquaria Veldhuis in Enschede geweest. Hier heb ik ondermeer een flinke bos Hoornblad gekocht.

Hiervan heb ik een klein beetje in het aquarium gezet. De rest ging de vijver in.

Hoornblad is een hele goede zuurstofplant. En nog een snelgroeier ook. De plant kan tot 10 cm per dag (!) groeien. Daarvoor neemt het natuurlijk heel veel voedingsstoffen op. En ook mooi, het produceert een stofje wat helpt tegen algen. 

En doordat het zo verschrikkelijk snel kan groeien, is het dus een hele goede concurrent voor de algen. Het snoept de voedingsstoffen voor de algen weg.

Het hoornblad in het aquarium staat er niet om algen te bestrijden. Nee, want die zitten er amper in. Maar wel om te groeien. Want dan kan ik er altijd weer stekken uithalen en die in de vijver plaatsen. 

Ondanks dat ik het hoornblad in het substraat (grind) heb gezet, heeft dat voor de plant geen waarde. Het vormt namelijk geen wortels. In het aquarium vind ik dat gewoon mooier. In de vijver zorgt het ervoor dat het nu op een ondiep gedeelte blijft. Daardoor ligt het in een iets warmer water en daardoor hoop ik dat het, ondanks dat het nog erg vroeg is voor hoornblad, toch wil groeien. Want eigenlijk hoort Hoornblad los in de vijver te drijven. Dit heb ik dus bewust niet gedaan. Wel ondiep geplant, zodat het grootste deel wel drijft.

Hoornblad wordt in aquaria veel ingezet in startende aquariums. Juist omdat deze zo goed groeit. Hierdoor is het een plant die helpt om het opstartende aquarium snel stabiel te krijgen. 

In de vijver is het ook een populaire plant. Het is er eentje die eigenlijk niet makkelijk dood gaat en lang doorgaat met groeien. Zoals gezegd is het ook een hele goede zuurstofleverancier. Volgens velen onmisbaar in de vijver.

Hier mijn hoornblad in het aquarium:

En hier in de vijver:


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel