Vroeger kon je bellen en gebeld worden. Op de computer had je MSN-Messenger en veel meer was er niet.. De mobieltjes konden ook nog sms-en, maar toch, we konden er ons mee reden en waren er tevreden mee.

Gelukkig hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Er ontstonden, eerst op de PC en later ook op de mobiel steeds meer mogelijkheden om te communiceren.

(Facebook-)Messenger, Hangouts, Whatsapp en Skype zijn nu een aantal van deze programma's die gebruikt worden. De meeste op het mobieltje, Skype toch nog steeds meestal op de computer/laptop. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Kijk maar eens:

Vele comunicatie-apps in één scherm

Daarom is het niet altijd meer eenvoudig om alles bij te houden. Daarom is er bijvoorbeeld Rambox voor op de pc. Het is een applicatie die al die communicatiemethodes bij elkaar brengt. Het kan maar liefst 96 verschillende services. Dus in elk  geval ook de meest gebruikte. Alleen SMS-en kan het programma niet.

Ik gebruik het voor oa Messenger, Skype en Whatsapp. Hier het venster van Hangouts:

Scherm van Hangouts

En hier het scherm van WhatsApp:

WhatsApp scherm

Bij WhatsApp zie je het al. De telefoon moet zich op hetzelfde netwerk bevinden als de pc. Dit omdat er gebruik gemaakt wordt van de Webversie van Whatsapp.

Installatie van Rambox, zoals het programma heet, is heel eenvoudig. Voor zowel Apple, Windows als Linux zijn er installatiepakketten of installatieprogramma's. Dus op elk besturingssysteem is het te gebruiken. En nog een voordeel, net zoals alle services die het combineert, is Rambox helemaal gratis. Ook worden er geen irritante advertenties getoond.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel