Zo, de vijver is er weer klaar voor. Het seizoen mag beginnen. Er is weer het nodige gedaan om de vijver weer klaar te maken voor een jaartje genieten. Wat allemaal?

 • Eerst heb ik al het oude blad en stokken en takken uit de vijver gehaald. Deze zagen er niet meer uit. Ook de oude 'stammetjes' van de oude planten verwijderd.
 • Veel jong Watermunt verwijderd. Deze ging al door een groot deel van de vijver heen. Het is een prachtige plant, watermunt, maar wat een woekeraar. Als je niet uit kijkt groeit gewoon de hele vijver vol. Niet echt de bedoeling.
 • Wat draadalg verwijderd. Gewoon omdat het niet mooi is. En ja, ik had het in de vijver.
  Dit komt waarschijnlijk doordat het water erg zacht geworden was. Daarom heb ik dus ook
 • Bio-oxydator aan de vijver toegevoegd.
  Dit is een product wat veel kalk bevat. Hierdoor worden de waterwaarden weer naar het juiste pijl gebracht. Maar ook bevat het bacteriën die vooral gespecialiseerd zijn in het verwerken van bodemslib. Dit wordt dus ook verwijderd.
 • De pompen weer schoongemaakt. Deze zaten nog wel in de vijver. Eén ervan draaide nog, maar gaf niet zo heel veel water meer. De ander (van de kruik) was uitgezet. Beiden hadden wel een schoonmaakbeurt nodig. Bijna alle mogelijkheden voor watertoevoer naar de pomp waren helemaal dichtgeslibd.
 • De kruik weer aangesloten en de Japanse matten zitten er weer in. De keukensponsen komen er deze week nog weer in. Gewoon omdat keukensponzen prima filtersponzen zijn.
 • Op de fontein een andere kop gezet. De oude kop, echt een fonteinkop, was me in het water gevallen. En die dingen drijven helaas niet. Ik kon hem niet weer vinden. Daarom zit er nu een schuimkop op. Wel goed voor het beluchten van het water.

Zo en nu weer genieten van het eerste groen. Nog even wachten, dan zullen de eerste bloemen ook weer komen.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel