De maand is weer voorbij dus je krijgt weer een verslagje. Wat hebben de zonnepanelen deze maand gepresteerd? Nou niet slecht, maar niet zo goed als augustus vorig jaar. Maar nog altijd beter dan wat de verwachting was.

De eerste twee weken ging het hard. Toen hadden we meer opbrengst dan het jaar daarvoor. Maar de afgelopen twee weken, was de opbrengst lager. Deze week zelfs erg laag. En dat zorgde ervoor dat de maandopbrengst dus minder was.

Kijken we naar de weekgrafiek dan kun je goed zien hoe het verloop was.

En dan de grafiek voor de maand:

Toch zie je dat we gemiddeld nog altijd hoger uitkomen dan vorig jaar. Dus tot nu toe mogen we niet klagen. Dat doen we dan ook niet. We hebben dit jaar 173 kWh meer opbrengst van de panelen. Deels is dat doordat we vorig jaar pas in maart de panelen hadden, maar deels kwam dat ook doordat we bijna elke maand een hogere opbrengst hadden.

Qua kosten valt dat best mee. Dat betekent voor ons dat we 28,56 euro meer zonnestroom hebben gebruikt. Maar dat is niet erg. Want hadden we die 173 kWh bij ons energiebedrijf moeten kopen dan had dat 36,89 gekost. Ruim 8 euro verschil dus. Dat lijkt niet veel, en is maar een klein deel van de besparing die de zonnepanelen hebben opgeleverd.

De panelen hebben dit jaar al 2002 kWh opgebracht. Dat kost € 330,35
Moesten we die 2002 kWh bij het energiebedrijf kopen dan waren we daarvoor € 426,66 kwijt. Dat is dus een besparing van € 96,31 Dat is toch een leuk bedrag. En we zijn nog niet aan het einde van het jaar.

Natuurlijk gaan we nu richting de winter, dus de panelen gaan per maand steeds minder opleveren. Maar elke maand is weer meegenomen. De 100 euro aan besparing gaan we makkelijk halen.

Weer zijn we dik tevreden over onze zonnepanelen.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel