Jaren hebben we, mijn vrouw en ik, een Fitbit gehad. Allebei dezelfde steeds. Op het laatst hadden we een Versa 4. Maar nu hebben we gekozen voor een ander merk. Elk elk ook nog eens voor een ander merk. Verwarrend?

 

Mijn vrouw heeft gekozen voor een Samsung Galaxy Watch 6. Een leuke en goede keuze. Ook een goede keuze omdat ze een Samsung fan is en altijd een Samsung telefoon heeft. Ik zelf heb gekozen voor een Google Pixel Watch 2. Dit omdat ik juist een beetje een aversie heb tegen Samsung. Maar ook omdat ik een Pixel telefoon heb. En ook nu geldt, de telefoon en horloge werken super samen.

Ook een voordeel is, dat de Pixel voor de gezondheids- en activiteitsgegevens gebruik maakt van de Fitbit app. Dit kan, omdat Google een paar jaar terug Fitbit over genomen heeft. Hierdoor hoef ik mijn statistieken niet opnieuw op te bouwen. Deze blijven gewoon bestaan. Voor het koppelen van het horloge en voor het instellen daarvan heeft Google een andere app gebouwd. Dat is de app ‘Google Pixel Watch’. 

In deze app kan echt alles ingesteld worden. De instellingen kunnen ook gewoon aangepast worden op het horloge

 

En wat meet het toestel allemaal. Eigenlijk alles wat een Fitbit ook al kan, maar het kan nog meer. Het kan de huidtemperatuur meten, een hartfilmpje maken, het stressniveau meten etc.

Natuurlijk houdt het al je beweging bij. Sporten, vele worden herkent en dan zal de teller automatisch gaan lopen. Al de sportactiviteiten worden geregistreerd. Ben je aan het wandelen, fietsen of rennen. Er wordt netjes een Google Maps kaart gemaakt van de route die afgelegd is. Daarvoor moet je de sportactiviteit wel ‘aan zetten’ op het horloge. Anders wordt de activiteit wel herkent maar wordt er geen kaart gemaakt.

 

Verder is de Pixel een goede smartwatch. Het draait op Wear OS 4. Dat is zeg maar het Android voor een smartwatch. Hierdoor kun je gewoon via de Play Store apps installeren op het horloge.

 

Standaard staan de belangrijkste er al wel op. Deze zag ik al zo voorbij komen:

 • Agenda
  Die uiteraard gesynchroniseerd wordt met de agenda op de telefoon.

 • Google Assistant

 • Berichten
  De applicatie voor het SMS-en. Wordt gesynchroniseerd met de app met dezelfde naam op de telefoon

 • Camera
  Nee, er zit geen camera in het horloge. Met deze app kun je camera op de telefoon op afstand bedienen.

 • Contacten
  De contacten worden gesynchroniseerd met de contacten op de telefoon. Wordt gebruikt om te bellen via het horloge.

 • Fitbit ECG
  Om het eerder genoemde hartfilmpje te maken.

 • Fitbit Relax

  Een app die je helpt te ontspannen

 • Fitbit Vandaag
  Voor de dagelijkse statistieken

 • Fitbit Training

  Start een training/activiteit

 • Google Wallet
  Digitale portemonee

 • Google Home
  Voor het bedienen van alle slimme apparatuur in en rond het huis

 • Keep
  Notities

 • Maps
  Routeplanner

 • Play Store

 • Telefoon

 • Weer

 • Wekker

 • YouTube Music

 • Zaklamp
  Als je die aan zet wordt het scherm wit en licht behoorlijk op. Zonde van de batterij.

Ik heb zelf Whatsapp er bij geïnstalleerd. Ging erg makkelijk. 

 

Het valt me op hoe goed de telefoon en het horloge met elkaar samenwerken. Start ik op het horloge Maps om een route te starten, dan gaat dat automatisch ook naar mijn telefoon en loop het synchroon.

 

Nog een leuk voorbeeld. Ik heb op mijn telefoon mijn slaapschema ingevoerd. Dat heet Bedtijdstand. In deze stand gaat mijn telefoon automatisch op niet storen. Alleen telefoontjes van contacten met een ster en wekkers komen nog door. De rest is even op stil. Maar dat geldt niet alleen voor mijn telefoon. Nee mijn horloge doet automatisch mee. Die gaat dus nu ook automatisch op niet storen. En er natuurlijk ook weer automatisch af.

 

Ik zelf ben ook erg blij dat Google Assistant geïnstalleerd is. En het werkt ook nog. Nu kan ik mijn slimme apparatuur bedienen via mijn horloge. Wel met enige beperkingen. De app van Tado en Eufy kunnen niet op het horloge geïnstalleerd worden. Bediening van de Tado thermostaat kan wel via Google Assistant, omdat deze thermostaat gekoppeld is aan Google Home. Maar de deurbel, daarvan moeten we het hebben van de meldingen. En helaas, dat is dan gewoon een algemene ‘ping’. Dus geen apart geluidje voor als de deurbel afgaat. Jammer. Wel wordt bij de melding een foto getoond zodat je wel kunt zien wie er voor de deur staat. Helaas kun je dan weer niet via het horloge reageren. Dat moet (nog) via de telefoon.

 

Het horloge ziet er goed uit. Strak en modern. Het beeld is goed afleesbaar en helder. De bediening is makkelijk en soepel. Al met al ben ik zeer tevreden over dit horloge.

Foto van het horloge
Zo ziet het horloge eruit

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics