Eigenlijk is het heel eenvoudig. Vissen kun je heel goed houden op één potje voer. Dit voer kan van elk merk zijn. Maar het moet wel geschikt zijn voor jouw vissen. En dat is heel simpel. Kies goudvissenvoer voor goudvissen, siervissenvoer (algemeen vissenvoer) voor een gezelschapsaquarium, vijvervoer voor een vijver met diverse soorten vissen, koivoer voor een vijver met koi, etc.

Ik heb dan ook voor de vijver algemeen vijvervoer, geen goudvissenvoer dit omdat ik in onze vijver verschillende soorten vissen heb. Maar voor het aquarium heb ik cichlidevoer. En dan zou je verwachten dat ik dus hiervoor ook één bus heb. Maar dat is niet het geval... Ik heb één bus vlokvoer dat ik als hoofdvoer gebruik. En ik heb twee busjes met voer wat ik af en toe geef. De ene zijn sticks en de andere korrels. Maar alle drie zijn bruikbaar als hoofdvoer en zijn een totaalvoeding. Alle bussen bevatten alles wat een goede voeding voor vissen nodig hebben.

Hoe weet ik dat? Gewoon omdat het erop staat. Maar ja... de fabrikant kan dat er toch gewoon opzetten? Maar dat mag een fabrikant alleen als dit ook klopt. Dus als er op een verpakking staat dat het een compleet voer is, dan is dat ook zo. Anders riskeert een fabrikant een flinke boete. En die boete zou ook nog eens gepubliceerd worden. En slechte publiciteit, dat kan geen één fabrikant gebruiken.

Is afwisselt voer dan slecht?. Ik denk het niet. Het kan zelfs goed zijn. Wij mensen kunnen goed leven van dagelijks dezelfde complete maaltijden. Maar lekker is dat niet. En dat geldt denk ik ook voor vissen. Af en toe wat afwisseling vinden ze lekker.

In de vijver krijgen de vissen één soort voer, een korrel. Maar daar vangen ze vliegjes, insecten, wormen, kevertjes, etc. In het aquarium doen ze dat niet. Daarom dus af en toe ander voer. Soms uit een potje, maar soms ook muggenlarven, en andere wormpjes etc. De laatste koop ik bevroren en ontdooi ik voor het voeren. En zoals jullie al wel weten geef ik ze ook af en toe groente. Regelmatig een stukje komkommer, maar het kan ook een spruitje of iets anders zijn.

Afwisseling is dus niet noodzakelijk. Maar de vissen vinden het lekker, en het is voor ons ook leuk om af en toe iets anders te geven.

Comments powered by CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.