Nee... ik kon het echt niet meer laten. Ik heb de kruik weer aangesloten. Twee maand geleden had ik hem ontkoppeld en schoongemaakt. En nu vond ik dat die weer aangesloten kon worden.

De kruik is, als ik alle adviseurs moet geloven, en zoals de specificatie zegt, veel te klein als filter voor deze vijver. Maar omdat deze alleen de planten als filter moet ondersteunen vind ik dat helemaal niet erg.

Maar wat zit er als filtermateriaal in... Keukensponsjes. Lekker goedkoop, ze kosten ongeveer 60 cent per 10 bij de Action. en het is prima filtermateriaal. Ik heb er zo'n 30 stuks in zitten.

Hier gaat ongeveer 600 liter per uur door heen. Dat is niet veel voor een vijver als dit, maar ruim voldoende. Veel meer kan deze kruik trouwens ook niet aan. Maar de pomp geeft ongeveer 1000 liter per uur. De rest gaat via een andere slang, er zit een t-stuk aan de pomp, gelijk richting de planten. Die moeten dan deze 400 liter filteren.

Verder filteren natuurlijk alle planten in een vijver het water. Omdat ik veel zuurstofplanten heb, zullen deze voornamelijk het water zuiver houden.

Ik verwacht dan ook dat dit jaar de vijver mooi helder blijft. Dat wordt genieten.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel