Onze vijver had tot voor kort een groenige kleur. Dit kwam door de zweefalg. Gelukkig was het niet zo groen als erwtensoep maar toch was het water niet helder...

Dat zweefalg in de lente opkomt is normaal en zonder een UV-lamp bijna niet te voorkomen. Dit vooral in een jonge vijver. Ik vind het niet erg. Gewoon een gezond teken. Zolang het maar niet te is...

Maar nu veranderd de kleur van het water van groen naar bruin. Ook normaal. Dit omdat de algen nu afsterven. Ze verhongeren doordat de planten nu al het voedsel voor de algen wegsnoepen.

Nu moeten deze algen afgebroken worden, wat wel weer voor iets meer voedingsstoffen (voor de planten en algen) op gaat leveren. Maar hierdoor gaan de draadalgen weer iets meer groeien. Maar doordat de planten nu ook veel harder groeien zal de hoeveelheid draadalg wel meevallen.

Als de planten en de draadalgen het afsterven van de zweefalgen bij kunnen houden, dan zal binnenkort de vijver helder worden. En dat is uiteindelijk de bedoeling.

Gelukkig heb ik pas geleden er wat planten blij geplaatst. Deze slaan nu aan, en ze helpen dus om dit ´algenprobleem' op te lossen.

Op naar een heldere vijver....


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel