Afgelopen vrijdag was de grote dag. Mijn nieuw aquarium werd gebracht.

Een paar dagen daarvoor hadden we die besteld. Gelijk had ik wat andere dingen gekocht. Daarover zo meer.

Die ochtend werd ik netjes gebeld, dat de hele bestelling die ochtend afgeleverd zou worden. Dat was zo afgesproken.

En dus kon het leeg halen van het oude aquarium beginnen. Alle vissen werden in twee speciekuipen tijdelijk gehuisvest. Het vangen hiervan werd voornamelijk door mijn vrouw gedaan. Dit omdat ik gelijktijdig met andere dingen bezig was. Het kleine filtertje (de Tetra In) werd in speciekuip gedaan en aangezet. Ook kreeg elke speciekuip een luchtsteen zodat er in elk geval wat watercirculatie was en een verwarrmingselement zodat het water in de nacht niet teveel zou afkoelen. Ook heb ik al het steen en hout waarop planten groeiden, in de speciekuipen geplaatst. Z bleven de planten in leven. En omdat ik lavastenen gebruik, behield ik zo alle bacteriën die op en in deze stenen leven.

Het aquarium werd dus afgeleverd. Met onderkast. Maar alles zat nog in dozen. En de onderkast was een bouwpakket, en moest dus nog zelf in elkaar gezet worden.

Gelijk heb ik eerst een achterwand in het aquarium geplakt. Dit vind ik echt een noodzakelijk iets. Een aquarium kan niet zonder achterwand.

Daarna heb ik de kast in elkaar gezet. 's Avonds heb ik het oude aquarium, en ook de oude kast, met de buurman naar buiten gesjauwd. Daarna de nieuwe kast op zijn plaats gezet, en gelijk het nieuwe aquarium daarop geplaatst. Nu moest ik wachten, de kit waarmee de achterwand vastgezet was, moest drogen.

De volgende dag heb ik eerst een zandbodem aangebracht. Daarna weer vol laten lopen en gelijk de apparatuur aangebracht. Dit keer gebruik ik niet het potfilter wat ik nog had, maar ik gebruik gewoon het interne filter wat bij het aquarium is meegeleverd. Ook de verwarming van Juwel is nu in gebruik. Zelfs de meegeleverde verlichting brand nu een paar uurtjes per dag.  Ook het kleine filter en een tweede verwarmingselement zijn weer in gebruik. En zelfs het luchtpompje is weer aangesloten. Dit is alle apparatuur die nu bij of in het aquarium gebruikt wordt:

Aquarium  
Juwel Rio 450
   
Filters  
Tetra In 600
Juwel Bioflow XL
Juwel Eccoflow pomp 1000
   
Verwarming  
Juwel Aquaheat 300
Tetra HT 300
   
Verlichting  
Juwel Multilux LED 1200
Schakelklok  
2 x VT HUISMERK SMD LED AFRICAN CICHLIDS
1x VT 5 KANALEN LED DIMMER  
1 x TRAFO 60W 12VDC 5A  
   
Luchtpomp  
VT AP 50
2x luchtsteen  
   
Thermometer  
Tetra TH Digital Thermometer  
Marina Aqua Minder  

 

Omdat het filter van Juwel voornamelijk sponzen bevat, en er nog genoeg ruimte over was, heb ik daarin wat biologisch materiaal van het oude filter in gedaan. Verder heb ik er opstart-bacteriën bij gedaan om het filter te helpen. Daarna zijn de vissen in hun nieuwe huis geplaatst. Dit alles op één dag, omdat ik de vissen niet te lang in de speciekuipen wilden laten zitten.

En zo draait de bak vandaag;

IMG_20190701_150740199_BURST006.jpg

Het oude filter en één verwarmingselement zijn naar zolder verhuisd, dat is prima reserve apparatuur.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: