Vorig jaar hebben we, mijn vrouw en ik, allebei een activity-tracker gekocht. Het waren twee Fitbit Inspire's.

Dit zijn polshorloges die je beweging registreren. Luxe stappentellers dus. Met daarbij de mogelijkheid dat ze ook (met behulp van de gps van je telefoon) een routekaartje kunnen maken. Verder herkennen ze automatisch vele sporten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en fitness... Ook houd een Fitbit Insire bij hoeveel je slaapt. Verder wordt er uitgerekend hoeveel calorieën je verbrandt.

De Inspire is eigenlijk het instapmodel van Fitbit. Een leuk toestel maar met niet al te veel functies. Maar voor een beginner een leuk toestel. Ook omdat deze syncroniseert met je smartphone om daar alle gegevens op op te slaan. Daar kun je in een app dus nog veel meer aflezen.

Je ziet ondermeer hoeveel je bewogen hebt, maar ook hoeveel afstand je daarmee afgelegd hebt. Ook wordt getoont hoe actief je bent geweest.

Maar pas geleden hebben de de Inspires afgedaan en vervangen door een ander toestel. Dit zijn twee Fitbit Versa 2's geworden. Dit zijn sporthorloges. Ze hebben dezelfde functies als een activity-trackers maar met iets meer. Zo heeft de Versa ook een hartslag-monitor. Ja, mijn hartslag wordt nu elk moment in de gaten gehouden.

IMG_20200405_151211201_HDR.jpg


Verder kan een Versa zien dat je trappen loopt.

En de slaapmonitor is uitgebreid. Er wordt nu niet alleen gekeken hoe lang je slaapt maar ook hoe goed je slaapt.

Waarom we voor de Versa hebben gekozen is eenvoudig. Ten eerste konden we van dezelfde app gebruik blijven maken. Onze oude gegevens gingen dus niet verloren. Ten tweede zijn lang niet alle Fitbit's waterdicht. Maar zowel mijn vrouw als ik werken veel met water. Dus moest de opvolger van de Inspire waterdicht zijn. De Versa is dat. En... veel concurrenten met dezelfde mogelijkheden waren veel duurder. De goedkopere voelden gelijk ook erg goedkoop aan (bijvoorbeeld geen glas maar kunststof over het horloge).

Wat wij erg belangrijk vinden is dat niet alleen het horloge erg fijn werkt, maar ook de app op de telefoon. En die van Fitbit is (bijna) perfect.

Nu, na een tijdje het toestel te hebben gebruikt, kan ik wel zeggen, het bevalt ons goed.

Maar waarom zijn we aan deze horloge's begonnen? Heel eenvoudig. Voor mij is het belangrijk dat mijn conditie goed is en dat ik gemiddeld elke dag voldoende beweeg. Dit om mijn hoofdpijn te beperken.

Om mijn beweging inzichtelijk te maken is zo'n horloge natuurlijk perfect geschikt. Eigenlijk kan de Inspire dat al heel goed. Is dus ook een prima toestel voor de beginner. Maar de Versa heeft net dat extra.

Maar voor mij is dus duidelijk dat ik mijn conditie goed is (dat schermpje is niet zichtbaar bij de Inspire) en dat ik voldoende beweeg.

Ik ben dus erg tevreden over de Fitbit Versa 2, en mijn vrouw is dat ook. Hieronder zie je wat afbeeldingen van de app van Fitbit:

Screenshot_20200405-152552.png

Screenshot_20200405-152607.png

De bovenstaande zijn samen het startscherm van de Fitbit app. Bijna overal kan weer op geklikt worden, en soms kan in het vervolgscherm weer geklikt worden voor meer informatie:

Screenshot_20200405-152627.png

Dit bovenstaande scherm geeft het aantal stappen die gezet zijn. De ster geeft aan dat de doel van die dag gehaald is.

Screenshot_20200405-155124.png

Klikken we verder op de grafiek, dan wordt deze vergroot maar geeft ook het gemiddelde van de week aan. Het streefgetal is minimaal 10.000 stappen per dag. Dat haal ik dus (net). Maar ik weet, bij een gewone werkweek, met gewone activiteiten, haal ik er meer.

Screenshot_20200405-152650.png

De hartslag van één zaterdag.

Screenshot_20200405-152704.png

Het scherm met de details van mijn slaap van de afgelopen nacht. Niet mijn beste nacht. Meestal slaap ik beter. Het cijfer loopt trouwens van 0 ~ 100.

Screenshot_20200405-153254.png

Het hoofdvenster van de hartslag, met één swipe naar links. Met een geruststellend bericht. Mijn conditie is erg goed.

 


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel