Vandaag heb ik een leuk briefje van mijn werkgever, KonnecteD gehad. Iederre medewerker krijgt 60% korting op een sportvereniging, met een maximaal van € 160,- per jaar. Dit om iedereen te stimuleren om meer te gaan bewegen. Een leuke gedachte. Zo wordt sporten aantrekkelijker gemaakt.

Veel eerder kon je al met korting naar een sportschool. Maar deze sportschool zat op de Scheg, en daar moest je dan naar toe. Beetje ongemakkelijk voor mensen die niet in Deventer wonen. Veel keuze zat er toen niet in.

Maar nu wel. Nu mag je zelf kiezen naar welke sportvereniging, sportclub of sportschool je gaat. Dat maakt allemaal niet meer uit.

Toch ga ik geen gebruik maken van dit aanbod. Ik zie de sporthal al bijna dagelijks zonder dat ik lid ben van welke sportclub dan ook. Ik werk er.

En bewegen, dat doe ik voldoende. Even maar eens de cijfers van deze week erbij gehaald:

Ik heb dus deze week bijna 90.000 stappen gedaan (en de dag is nog niet om, ik schijf dit om 13.30 uur) wat gelijk staat aan ongeveer 70 km lopen. Dat is ongeveer 12700 stappen gemiddeld per dag, of ook wel 10 km per dag. Lijkt me dus genoeg.

Bewegingsgrafiek van 1 juli 2021

Dus sorry KonnecteD, het aanbod om met korting te sporten is leuk, maar gratis elke dag naar de sporthal en nog geld toe krijgen is nog veel leuker.

Wel besef ik het belang van sporten. De meeste mensen (vooral degene die op kantoor werken) bewegen te weinig. En voor mij is sporten eigenlijk van levensbelang. Want door voldoende te bewegen, blijft mijn conditie goed. En daardoor heb ik veel minder last van hoofdpijn. En laat nu net hoofdpijn eigenlijk nog altijd voor mij de belangrijkste restverschijnsel van mijn Niet Aangeboren Hersenletsel zijn. Dus veel bewegen betekend voor mij letterlijk minder hoofdpijn. Maar volgens mijn Fitbit app is mijn conditie uitstekend. En dat merk ik, want mijn hoofdpijn is al een hele lange tijd goed onder controle en daar heb ik dus zo weinig last van.

Screenshot_20210701-134051.png


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: