Pfff... dat was even toch schrikken. Twee weken terug had ik netjes onderhoud aan het aquarium gedaan. Daarbij natuurlijk ook water gewisseld. En daarvoor moest natuurlijk de pomp uit gezet worden.

Maar toen ik het aquarium weer gevuld had, wilde de pomp met geen mogelijkheid meer lopen. Die was duidelijk overleden. Hij pompte geen liter water meer rond... Dus werd het tijd voor een nieuwe.

Daarvoor ga ik natuurlijk naar Veldhuis. Want dat is zo ongeveer mijn vaste leverancier. We hebben goede ervaringen met deze winkel. Dus ook voor die pomp daar naar toe. Wel even gewacht, want ik moet daar natuurlijk wel tijd voor hebben.

Gistermiddag was het eindelijk zo ver. Na boodschappen in Duitsland gedaan te hebben reden we ook even naar Veldhuis. Daar gelijk even rond gekeken, maar het was daar wat rommelig, want ze zitten midden in een verbouwing. De winkel wordt een heel stuk groter.

Wel vonden we gelijk de pomp die ik voor het aquarium nodig heb. Maar da's toch schrikken. Dat ding kost best wat. En dat voor een pompje van 8 watt wat 1000 liter in het uur verpompt. Pffff... Maar ja, toch nodig.

Mijn aquarium kan best even zonder filter, maar ik wil het risico niet lopen. Het filter is hier gewoon een extra veiligheid.

Vandaag de pomp maar gelijk gewisseld. De oude eruit, de nieuwe erin.

Gelijk een behoorlijke waterwissel gedaan. En alle sponzen uit het filter gehaald en grondig uitgespoeld. Want de bacteriën, die hebben zo'n avontuur natuurlijk niet overleefd.

Sommigen zullen zich nu afvragen, is dat niet een risico? Dat is het, als je een bak hebt die geen of weinig planten bevat en behoorlijk bevolkt is met vissen. Maar dat is bij mij niet het geval. Er staat een ruime hoeveelheid planten in, die ook nog eens goed groeien. En het aantal vissen is beperkt. Ik hou niet zo van overbevolking.

En gelukkig geeft mijn ervaring mij gelijk. Ik ben namelijk al een keer vergeten om mijn pomp na een onderhoudsbeurtje, aan te zetten. Toen heeft het filter een week uitgestaan. Nu dus net iets langer. Maar toen was dat geen probleem. En ik verwacht nu ook niet.

En zo staat ie er nu bij:


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel