De bovenstaande kop stond vanmorgen groot in de Metro. 

Maar daar ben ik het niet mee eens. Je kunt idd makkelijk een berg apps op de telefoon zetten. Sommige zijn nog makkelijk in het verkeer ook. Een navigatieapp of de reisplanner van NS zijn voor vele mensen onmisbaar. Logisch. 

Alleen is het natuurlijk wel verstandig om de smartfone in een houder te zetten als je zelf rijdt. Die houders zijn er niet alleen voor in de auto maar ook voor op de fiets. En zelfs de action verkoopt die dingen.

Verder bepaalt natuurlijk niet de app(s) wanneer je ze gebruikt. Dat doet de gebruiker. En dan vooral op momenten blijkbaar dat het eigenlijk niet uit komt. Daarom is het al heel lang verboden om een telefoon in de hand te hebben als je een auto bestuurd. 

Dus als je die foon gewoon uit laat of in de tas, jas of broekzak laat, dan is er natuurlijk nix aan het handje. Maar ja... de mens laat zich tegenwoordig schijnbaar regeren door zo'n ding. Het ding heet een smartfone en dus zal het wel heel smart zijn om dat ding in de hand te hebben op de vreemdste momenten.

Ik heb vroeger... ja heel lang geleden... toen ik voor het eerst op straat kwam al geleerd dat je op moest letten op de weg, en niet bezig moest zijn met andere dingen. Toen ik ging fietsen, was al snel erna... herhaalde mijn moeder die boodschap nog regelmatig. En velen hebben een rijbewijs gehaald. De rij-instructeur zal ook vast wel eens gemeld hebben dat als je aan het rijden bent, je het verkeer in de gaten moet houden, niet die foon...

En tja... zoals ik al zei. dan moet je de smartfone of de apps niet de schuld geven. Degene die in de sloot rijdt en dan zegt: "De tomtom zei dat..." daar lach je tegenwoordig toch ook om?


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel