Juwel levert al een tijdje een nano aquarium met ledverlichting. Toch gaven ze op Facebook steeds aan dat ze ledverlichting (nog) niet geschikt vonden voor aquaria.

Nu vind ik de facebookpagina van Juwel leuk. Daardoor krijg ik ook altijd hun berichten te zien. Daar staat sinds 7 juni een bericht op over de nieuwe producten van Juwel die gepresenteerd werden op de Interzoo, een beurs voor vakhandelaren op dier gebied. Daar werd ook de Primo serie voor het eerst getoond. Dit is de eerste serie van aquaria die door Juwel standaard van ledverlichting wordt voorzien. Het moet de vervanger zijn van de Rio serie.

Heel mooi.... maar eh... daar hebben de mensen die nu een Juwel aquarium hebben niets aan.

Maar op 22 juni plaatst een medewerker van Juwel een bericht wat gaat over filmpjes op Youtube. Eèn van de reacties noemt daarin de HeliaLux ledverlichting. Hierop moet Juwel wel reageren. Ze plaatst dit bericht:

“Um an dieser Stelle auf die LED Beleuchtung einzugehen: Voraussichtlich ab August werden unsere HeliaLux LED Einsatzleuchten im Handel verfügbar sein.Die HeliaLux Einsatzleuchten wird es in 8 Längen geben, sodass jedes JUWEL Aquarium umgerüstet werden kann. Ein vorhandener T5 oder T8 Leuchtbalken kann dann einfach durch eine HeliaLux LED Einsatzleuchte ersetzt werden. Optional werden wir auch einen Controller anbieten (HeliaLux Day + Night Control), mit welchem Ihr individuelle Beleuchtungsprofile für die HeliaLux konfigurieren könnt.Weitere Informationen zur HeliaLux und zum Controller werden wir zeitnah auf unserer Webseite veröffentlichen.”

Daarin staat dat er eindelijk een mogelijkheid van Juwel zelf komt om bestaande aquaria om te bouwen naar ledverlichting. Deze vervangen de middenbalk waar nu de tl-buizen aan gemonteerd zijn. Deze komen in 8 lengte´s. Daarbij kan (hoeft dus niet persè) een controller bij gekocht worden. Hierdoor kan dan zonsopkomst en zonsondergang gesimuleerd worden. Dit alles zal in augustus in de winkels verkrijgbaar zijn.

Ik dus gelijk kijken op hun website. Daar staat de brochure voor 2016/2017. En inderdaad daar staan de HeliaLux producten in. {/gspeech}

Wat ik nu alleen niet weet, wat gaat dat allemaal kosten?


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel