Algemeen

Elk huishouden heeft elektronische apparatuur in huis. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast en wasmachine.
Maar bij ons is dat een beetje boel... Op een rijtje staat:

  • een wasmachine
  • een afwasmachine
  • een tafelkoelkast
  • een grote koelkast
  • een grote diepvriezer
  • een magnetron

En dan staan in de keuken ook nog een keramisch fornuis en een Dolce Gusto koffiemachine. Maar dat is nog niet alles. Er staat ook nog een condensdroger boven op een klein slaapkamertje.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Sommigen hebben een klein waterornament in huis. En sommige hebben een grotere in de tuin. Er zijn zelfs mensen die er één in huis en één in de tuin hebben. Maar wij zijn gek op water, dus we hebben er één in huis, en maar liefst 2 buiten. Dit zijn ze:

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik zie dat veel mensen tegenwoordig hun TV vaak gebruiken voor achtergrond geluid. Vaak staat er wel een zender op, maar wordt er eigenlijk niet gekeken. Anderen hebben de TV wel aan maar zetten daar een radiozender op. Want ook dat kan tegenwoordig. Maar dat is eigenlijk zonde. Waarom?

Ik heb eens gekeken naar onze TV in de woonkamer. En dan specifiek naar het type-plaatje. Daar staat namelijk op wat die gebruikt. Dat is 120 Watt.

Verder heb ik eens gekeken naar het energieverbruik van onze keukenradio. Op het type-plaatje staat 9V ~ 400mA. Dus dat moest even omgerekend worden: 9*0.4=3.6W Dus even makkelijk afgerond, verbruikt dat radiootje 4 Watt. Dat is een verschil van 116 Watt.

IMG_20190813_092352658.jpg

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Mijn vrouw wilde graag een nieuwe plafondlamp op de slaapkamer.  De oude was ook al aardig oud en niet echt meer van deze tijd.

En omdat we toch bij de Ikea moesten zijn, hebben we daar naar een lamp gekeken. En ze zag nog een leuke ook. Ook ik vond dat ding er best goed uit zien. Strak en modern.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Subcategorieën