Algemeen

Vorig jaar hebben we, mijn vrouw en ik, allebei een activity-tracker gekocht. Het waren twee Fitbit Inspire's.

Dit zijn polshorloges die je beweging registreren. Luxe stappentellers dus. Met daarbij de mogelijkheid dat ze ook (met behulp van de gps van je telefoon) een routekaartje kunnen maken. Verder herkennen ze automatisch vele sporten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en fitness... Ook houd een Fitbit Insire bij hoeveel je slaapt. Verder wordt er uitgerekend hoeveel calorieën je verbrandt.

De Inspire is eigenlijk het instapmodel van Fitbit. Een leuk toestel maar met niet al te veel functies. Maar voor een beginner een leuk toestel. Ook omdat deze syncroniseert met je smartphone om daar alle gegevens op op te slaan. Daar kun je in een app dus nog veel meer aflezen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

We hebben nieuwe verlichting in de woonkamer. Maar één van de lampen was ons veel te fel. Maar gelukkig is deze lamp dimbaar. Dus de oplossing leek heel eenvoudig.

Op naar de Hubo hier in Olst. Daar eens gekeken naar een dimmer voor die lamp. Maar.... we wonen in een oud huis, dus bij ons is het meeste opbouw in plaats van het modernere inbouw.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De nieuwe tarieven voor energie zijn bekend en wat we de eerste maand verbruikt hebben weten we ook. Dus kunnen we eens kijken of er iets veranderd is en of iets opvalt.

Eerst kijk ik ff naar het stroomverbruik. Het verbruik is duidelijk hoger dan vorig jaar. Als ik alleen al kijk naar het stroomverbruik via het energiebedrijf dan verbruiken we gemiddeld 2 kWh per week meer. Het stroomverbruik bij het energiebedrijf is gemiddeld 70 kWh per week. Die 2 kWh per week meer lijkt niet veel.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

TJa, we zaten een beetje met een probleem. We roken en krijgen ook wel eens visite die rookt. En bij ons geldt, wie niet buiten roken kan, moet maar buiten roken.

Gelukkig kun je onder het afdak heerlijk zitten. Alleen is dat in de winter wat koud. Daarom hebben we een terrasverwarmer opgehangen. En dat heeft weer een nadeel. Veel warmte gaat nogal snel weer verloren. Je stookt bijna alleen voor de mussen. En dat is ook zonde. Dus daar moest iets op verzonnen worden.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Subcategorieën

advertentie:
voor een vertrouwd gevoel