Tado kent een functie die 'vroege start' heet. 

Normaal heb is er al een slim schema waarin bepaald is wanneer welke temperatuur gehandhaafd moet worden. Maar vooral 's morgens gaat dat eigenlijk nooit goed. Want stel, je wordt altijd om 7.00 uur wakker en hebt dus ingesteld dat om 7.00 uur 18 graden moet zijn. Zou alleen het schema gevolgd worden dan gaat om 7.00 uur de verwarming aan, maar is het nog niet 18 graden. Daarvoor is de functie vroege start. De thermostaat berekend dan, wanneer de verwarming moet gaan branden, en met hoeveel kracht, om er voor te zorgen dat om 7.00 uur de ruimte wel 18 graden warm is. 

Dit gaat zodanig dat er heel langzaam verwarmd wordt. Bij mij brand dan de ketel op 15 - 40 % zo ongeveer. Maar wel vaak wat langer. En dat lijkt me inderdaad zuiniger. 

Op de website van Tado staat dat het voornamelijk bedoeld is voor lage temperatuurverwarming. Maar met de modulerende geen probleem. Want deze zal de watertemperatuur zo laag mogelijk houden. 

En bij ons is het zo dat de maximale stooktemperatuur toch maar 50 graden is, dus je zou al kunnen zeggen dat we bijna een lage temperatuursverwarming hebben. En met moduleren daarbij nog, komt de de temperatuur van de stooklijn meestal niet eens in de buurt van die 50 graden. 

Bij ons staat 'vroege start' dus ook aan. En dat zonder dat we merken dat we veel te veel gas verbruiken. 'Vroege start' is dus echt de moeite waard.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics